Leo Bormans te gast bij Paul Witteman

De bekende Nederlandse televisiejournalist Paul Witteman start op vrijdag 25 november in prime time met een zesdelige reeks waarin hij op een wetenschappelijke manier op zoek gaat naar geluk. In de eerste aflevering van ‘Witteman ontdekt het geluk’ is zijn centrale gast Vlaming Leo Bormans.

De auteur van o.a. ‘The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’ verzamelt in zijn werk het internationaal onderzoek naar geluk en hoop.

Zijn eerste boek is vertaald in meer dan twaalf talen (incl. Chinees, Russisch en Japans). Van dat standaardwerk over geluk is nu een update verschenen: GELUK 2.0 Van de honderd onderzoeken is meer dan de helft vervangen door meer recent en specifiek geluksonderzoek door gerenomeerde onderzoekers in domeinen van economie, onderwijs, zorg, management, pijn, genetica, toekomstdenken, post-traumatische groei en pro-sociaal gedrag. Geluk is iets heel anders dan je ‘happy’ voelen.

In de uitzending met Paul Witteman biedt de presentator zich aan als proefkonijn. Hij test interventies uit die hem gelukkiger zouden kunnen maken. Zo kreeg hij van Leo Bormans o.a. de vraag welk talent hij had dat volgens hem nog niet echt ontwikkeld was. Witteman is een ernstige journalist maar vond dat hij ook best wel humoristisch was maar dat niemand dat tot nu toe echt in hem had gezien. Toen hij die kracht verder wilde ontwikkelen is hij uit zijn comfortzone gestapt. Hij heeft een opleiding stand-up comedy gevolgd en heeft in de bekende Amsterdamse club Toomler een verrassingsoptreden verzorgd. ‘Nooit zo zenuwachtig geweest als toen’, vertelt hij daarover. Of het hem ook gelukkiger maakte, ontdekt u zelf in ‘Witteman ontdekt geluk’ op vrijdag 25 november om 21.05 op NPO2.