GELUK IN ROERDALEN

De inwoners van het Limburgse Roerdalen (NL) hebben meer dan 200 verschillende “plekken van geluk” genomineerd in hun gemeente. Daaruit maakt De Ambassade van Geluk nu een selectie. Vanaf 20 maart kan je de plekken gaan opzoeken en er tegelijk iets doen waarvan je misschien zelfs een beetje gelukkiger wordt. Op 16 januari geeft Leo Bormans er een lezing over geluk. Iedereen welkom.

Roerdalen is op zoek naar geluk. Letterlijk. Inwoners mogen aangeven wat hun geluksplekje is. Een stukje Roerdalen waar ze bijzonder happy zijn. Een boom, een bankje, een pad of geheel iets anders. Daar komt dan volgend jaar een geluksplekbordje te staan.

Wat is geluk? Of beter nog. Waar kun je het vinden? Om ergens geluk te vinden moet je eerst weten wat het is. Gelukkig komt geluksgoeroe Leo Bormans een handje helpen. De Vlaamse scrhrijver heeft een internationale bestseller afgeleverd over geluk. Hij is natuurlijk ook de bedenker van de geluksplek. Twintig van die bordjes komen er in Roerdalen. Kinderen en volwassenen mogen zeggen waar. In maart is er een internationale dag van geluk. Op die dag worden de geluksplekken onthuld.